norrkoping.studentbostad-sverige.se: Studentbostad i Östra Norrköping

Studentbostad i Östra Norrköping

Om området Till östa Norrköping innefattas av stadsdelarna Sylten, Risängen och Lindö. Den sistnämnda stadsdelen är ett bostadsområde trevligt beläget vid Bråviken medan Sylten och Risängen är industri/verksamhetsområden. Ett av de mest attraktiva områdena i Norrköping är Lindö, ett område som växte fram under 1920-talet. Här har man gångavstånd till havet och naturen, samtidigt som man har nära stadens centrum. Lindös småbåtshamn uppskattas av många Lindöbor, liksom Lindös populära restaurang Lindögrillen.I kommunikationsväg finns det goda möjligheter att ta sig till och från östra Norrköping. Busslinje 116 går till och från Lindö, och utöver detta finns det industrilinjer i området. Norrköping flygplats ligger i östra Norrköping, närmare bestämt i Risängen. Flygplatsen erbjuder totalt 16 destinationer, varav en fraktlinje via Island till New York.

 

Värt att besöka Lindöbadet Arkesunds Skärgård Lindögrillen Norrköping flygplats

Geografi I området Lindö bor det nästan 5000 personer, medan Sylten och Risängen har betydligt färre invånare. Sylten och Risängen har tillsammans cirka 50 invånare. Det låga antalet förklaras av att områdena präglas av en del industrier.

 

Länkar Upplev Arkösunds Skärgård Linjekarta över Norrköping Norrköping flygplats

Denna hemsida har skapts av en av Sveriges ledande bostadsportaler för att hjälpa de som letar bostad- häribland en studentbostad. Många av Sveriges lärosäten är belägna i storstadsområden och med kraftig folkökning, ökar också behovet av att hitta en studentbostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning.

Icon CO2 neutral website English transparent.png